TRAINING, COACHING EN PROCESBEGELEIDING & LEIDERSCHAP VOOR OPTIMALE ORGANISATIE ONTWIKKELING.

 
In de voorbereidingsfase van een ontwikkeltraject spreken we diepgaand over uw organisatie. Weet iedereen waar we voor staan? Staan we achter onze ideeen? Zijn we eerlijk tegenover elkaar? Spreken we elkaar aan op ons functioneren? Is onze cultuur open? Wie ben ik? Wie zijn wij als team? Hoe zetten we individueel onze kwaliteiten in om een effectief team te zijn? Op wat voor wijze wordt leiderschap vormgegeven?

Bij het bepalen van de doelen komen o.a. de volgende thema's aan de orde:

  • Is er een organisatieprobleem? Is er een inspirerende missie en visie? Hebben we tegengestelde prioriteiten aan het werk? Is er een gebrek aan procedures? Zijn de prioriteiten helder?
  • Zijn er "oude" patronen en overtuigingen die ontwikkeling en bloei in de weg staan?
  • Zijn er leer- en ontwikkelbehoeften? Zijn die behoeften een kwestie van houding, kennis, inzicht, vaardigheden of een combinatie? Wat zijn de voornaamste knelpunten? Wat is de beste leermethode? Hoe zien de leerprofielen van eventuele deelnemers aan een ontwikkeltraject er uit?
  • Is er een positieprobleem? Doen de juiste mensen op dit moment de juiste taken?
  • Is er een coachingsprobleem?
  • Is er een selectieproblematiek? Trekken we de juiste mensen aan voor dit werk?

Het antwoord is dus niet per definitie (alleen) training: het kan een combinatie zijn van: organisatieontwikkeling, training, coaching, procesbegeleiding en (interim) leiderschap. 
  

 

Jan-Cees Schijvens

Trainer & Coach
Procesbegeleider &
(interim) Leiderschap

Telefoon 06-48356484
K.v.K. 02079407
Aangesloten bij NVO-2
Nederlandse Vereniging voor
Opleiders & Ontwikkelaars

EEN B(L)OEIENDE BAAN
Doorgaans besteed het gros van de mensen meer tijd aan het vormgeven van hun vakantie dan aan het vormgeven van hun loopbaan! Misschien herken je dit nu het vakantietijd is. Best wel... lees meer >>

Via NIEUW-INZICHT creŽren van LEIDERSCHAP
15 weken intensief aan de slag met het thema leiderschap en management! In het totale programma staat naast jezelf, leiderschap en management centraal. Het doel is... lees meer >>

Meer nieuws >>